De leukste spelletjes en activiteiten in het bos

De leukste spelletjes en activiteiten in het bos

Het bos: een fijne plek om veel spelletjes te spelen. Een avontuurlijke omgeving en je loopt niet snel anderen in de weg. Daarnaast is buiten zijn in het bos natuurlijk erg gezond. Welke spelletjes kun je goed spelen, en wat zijn nou bij uitstek leuke activiteiten in een bos? We zetten er een paar voor je op een rijtje.

  • Verstoppertje

Wie kent het niet: een spelletje waarbij de spelers zich verstoppen op een plek en één persoon ze moet vinden. Je hebt er allemaal verschillende variaties op, zoals het wel of niet ‘vrij’ kunnen maken van de verstoppers of een tijdslimiet. Keuzes te over!

  • Huttenbouwen

Wie droomt er niet van een huisje in het bos? Weinig mensen. Het is dan ook niet erg betaalbaar, maar als je zelf een hut bouwt in het bos kom je er wel een beetje in de buurt. Je oefent ook zo je creativiteit, vindingrijkheid en je ruimtelijk inzicht. Let er wel op dat je de natuur niet beschadigt.

  • Picknicken

Niks zo leuk als gezellig ouderwets picknicken, en dat kan je natuurlijk voor allerlei verschillende redenen doen. Ooit aan gedacht om met een verjaardagsfeestje te picknicken met taart? Eens wat anders dan saai binnen rondom de eettafel.

  • Kampvuur maken

Deze activiteit kun je overdag en ’s nachts uitvoeren, maar ’s nachts is het effect natuurlijk wel groter. Zorg er ook voor dat er geen dingen in de buurt zijn waardoor de natuur schade kan oplopen. Een open ruimte werkt daarom erg goed. Let ook extra goed op in de zomer, het hout in het bos is dan extra droog en staat zo in brand. Maak het vuur ook weer netjes uit als je klaar bent.

  • Lasergamen

Oorlogje spelen tussen de bomen, verstopt achter struiken je vijand besluipen: een spannend spel voor iedereen. Een bos is een perfecte plek voor een spel als laser gamen aangezien de omgeving onvoorspelbaar en onbekend is, en een stukje mysterie toevoegt. Hoor je dieren rondsluipen of is dat je tegenstander?

  • Gel Blasters

Een erg vermakelijk maar ook spannend spelletje – misschien wel spannender dan lasergamen. Het lijkt erg op paintball, maar gel blasters heeft één groot voordeel ten opzichte van de eerste: je schiet niet met harde bolletjes maar zachtere projectielen die niet giftig zijn en milieuvriendelijk. Zo kun je toch een zinderend spel vol adrenaline beleven zonder dat er onnodige schade aan het bos wordt toegebracht.

  • Boompje wisselen

Dit spel is zo simpel als de naam: je verdeelt je groep over een aantal bomen, behalve één persoon: die is de tikker. Spelers moeten van boom wisselen, maar als ze hun boom loslaten, mogen ze worden getikt. Ze zijn dan af. Het is natuurlijk het doel om als laatste over te blijven of – in het geval van de tikker – iedereen af te laten zijn.

  • Dierengeluiden

Een spelletje dat voor de nodige hilariteit kan zorgen. Hoe werkt het? Splits op in tweetallen en duik zo het bos in. Je mag elkaar alleen zoeken op een vooraf afgesproken lokroep. Het spel is daarom alleen voor grotere groepen, en voor kleine kinderen niet geschikt. Zij kunnen zich immers nog niet zo goed uitdrukken en de kans bestaat dat ze elkaar kwijtraken.

Plaats een reactie